Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Wachttijden kliniek

Revalidatie

Hoe snel kun je terecht in Treant Zorggroep, locatie Bethesda voor revalidatie?

Op de website van het revalidatiecentrum of het ziekenhuis kun je per maand zien wat de actuele wachttijd is voor revalidatie. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen tonen de wachttijden voor de start van de behandeling in de kliniek. Er wordt apart bijgehouden wat de wachttijd is voor patiënten na een acute beroerte.

Start behandeling in de kliniek
In de landelijk vastgestelde norm staat dat de behandeling in de kliniek uiterlijk binnen zeven weken moet starten, na de eerste afspraak.

Opname bij beroerte
Patiënten met een acute beroerte hoeven na aanmelding door het ziekenhuis niet langer dan twee weken te wachten op een opname in het revalidatiecentrum. Ziekenhuizen bieden namelijk zelf geen revalidatie voor patiënten met een acute beroerte. De revalidatiesector heeft deze wachttijd korter gemaakt, dan de landelijk vastgestelde norm van zeven weken, omdat een snelle start van de behandeling belangrijk is voor het herstel.

Soms is de wachttijd langer. Bijvoorbeeld als veel mensen met dezelfde diagnose zich aanmelden. Of als de zorgverzekeraar beperkt zorg heeft ingekocht bij de instelling. Je kan dan eventueel bij een andere instelling terecht waarmee je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. De wachttijd is korter als behandeling dringend nodig is.


Lees de toelichting van Treant Zorggroep, locatie Bethesda

Treant Zorggroep wil haar zorg graag zo toegankelijk mogelijk maken. Daarbij horen ook korte wachttijden. Want wij vinden het belangrijk dat u snel bij ons terecht kunt. Wij monitoren daarom maandelijks de toegangstijd tot onze specialistische zorg en een selectie van het diagnostisch aanbod.

Een overzicht van actuele wachttijden vindt u via www.treant.nl. Vanzelfsprekend worden patiënten die spoedzorg nodig hebben zo snel als mogelijk geholpen.


Score

Bijgewerkt: 09-08-2018

Klik op onderstaande link voor de actuele wachttijden van Treant Zorggroep, locatie Bethesda. Hier vind je de wachttijden per behandelvorm.

Actuele wachttijden

Deze gegevens zijn niet beschikbaar. In de toelichting van het ziekenhuis vind je meer informatie.