Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Patiënttevredenheid

Revalidatie

Hoe tevreden zijn patiënten over de revalidatieafdeling van Merem Medische Revalidatie?

Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen vragen regelmatig aan patiënten wat ze vinden van de zorg en dienstverlening. Ze vragen bijvoorbeeld om een rapportcijfer.

Patiëntervaringen
Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen gebruiken meestal een vragenlijst om de ervaringen van individuele patiënten te peilen. Ze vragen ook aan groepen patiënten wat hun ervaringen zijn. De ene groep vindt bijvoorbeeld korte wachttijden belangrijk, de andere groep patiënten vindt nazorg belangrijk. Dit gebeurt bijvoorbeeld via:

  • Patiëntenpanels
  • Gesprekken bij ontslag
  • Spiegelgesprekken met patiënten waarbij medewerkers luisteren

Cijfers vergelijken
Revalidatiecentra gebruiken dezelfde vragenlijst, de zogenoemde ervaringsvragen. Hun resultaten kun je daardoor goed met elkaar vergelijken. Ziekenhuizen gebruiken soms andere vragenlijsten. De cijfers van revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen zijn daarom minder goed vergelijkbaar. Het landelijk gemiddelde is gebaseerd op de ervaringsvragen van revalidatiecentra.

Meer weten over de ervaringen van patiënten? Ga naar de website Zorgkaart Nederland van Patiëntenfederatie Nederland

Zorgkaart Nederland


Lees de toelichting van Merem Medische Revalidatie

Wij waarderen patiënten en hun meningen. Wij zijn dan ook zeer trots dat onze patiënten tevreden zijn. Wij attenderen patiënten actief op de mogelijkheid om hun ervaringen en mening te delen. Ben jij tevreden over Merem Medische Revalidatie? Help dan anderen door een recensie te schrijven op Zorgkaart.nl, zie onderstaande link.

Patiënten ervaringen:

“Ik zou het iedere patiënt adviseren. Je voelt je hier serieus genomen, iedereen heeft aandacht voor je en is geïnteresseerd.”
Mevr. Verstraten

"Ik heb hier zoveel geleerd! Dat leer je nergens!"
Nel Tromp


Score

Bijgewerkt: 29-07-2019