Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Wachttijden kliniek

Revalidatie

Hoe snel kun je terecht in Klimmendaal voor revalidatie?

Op de website van het revalidatiecentrum of het ziekenhuis kun je per maand zien wat de actuele wachttijd is voor revalidatie. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen tonen de wachttijden voor de start van de behandeling in de kliniek. Er wordt apart bijgehouden wat de wachttijd is voor patiënten na een acute beroerte.

Start behandeling in de kliniek
In de landelijk vastgestelde norm staat dat de behandeling in de kliniek uiterlijk binnen zeven weken moet starten, na de eerste afspraak.

Opname bij beroerte
Patiënten met een acute beroerte hoeven na aanmelding door het ziekenhuis niet langer dan twee weken te wachten op een opname in het revalidatiecentrum. Ziekenhuizen bieden namelijk zelf geen revalidatie voor patiënten met een acute beroerte. De revalidatiesector heeft deze wachttijd korter gemaakt, dan de landelijk vastgestelde norm van zeven weken, omdat een snelle start van de behandeling belangrijk is voor het herstel.

Soms is de wachttijd langer. Bijvoorbeeld als veel mensen met dezelfde diagnose zich aanmelden. Of als de zorgverzekeraar beperkt zorg heeft ingekocht bij de instelling. Je kan dan eventueel bij een andere instelling terecht waarmee je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. De wachttijd is korter als behandeling dringend nodig is.


Lees de toelichting van Klimmendaal

Patiënten kunnen in vrijwel alle gevallen tijdig klinisch opgenomen worden bij Klimmendaal locatie Arnhem.


Score

Bijgewerkt: 24-10-2019

Klik op onderstaande link voor de actuele wachttijden van Klimmendaal. Hier vind je de wachttijden per behandelvorm.

Actuele wachttijden