Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Tevredenheid van medewerkers

Revalidatie

Hoe tevreden zijn medewerkers over de revalidatieafdeling van Klimmendaal?

Tevreden medewerkers zijn belangrijk voor patiënten. Ze zijn meer betrokken bij hun werk en zorgen beter voor patiënten. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen vragen daarom regelmatig aan medewerkers of ze tevreden zijn. Dit doen zij door een rapportcijfer te geven.

Op basis van deze metingen zien revalidatiecentra en ziekenhuizen ook of afdelingen goed functioneren. Alle uitkomsten gebruikt de zorginstelling om het beleid bij te stellen.

Ieder revalidatiecentrum of ziekenhuis bepaalt zelf hoe vaak ze de tevredenheid van medewerkers onderzoekt. Het onderzoek kan de instelling zelf doen of uitbesteden aan een onderzoeksbureau.

Het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling kan de tevredenheid van medewerkers verhogen. Bijvoorbeeld door medewerkers meer waardering te geven of het werk anders te organiseren, waardoor medewerkers meer plezier in hun werk hebben.


Lees de toelichting van Klimmendaal

Klimmendaal is in 2016 ontstaan na een fusie van ViaReva uit Apeldoorn en Groot Klimmendaal uit Arnhem. Beide organisaties onderzochten regelmatig de tevredenheid van de medewerkers.
In 2017 heeft de eerste meting met betrekking tot tevredenheid van medewerkers voor Klimmendaal plaatsgevonden.

De onderdelen bevlogenheid, betrokkenheid, tevredenheid en werkgeverschap worden gemeten. Het gemiddelde van deze scores is het cijfer voor algemene tevredenheid.

Klimmendaal, meting 2017        

Bevlogenheid                                   7,4                                                                                              

Betrokkenheid                                  6,7                                                        

Tevredenheid                                   6,0                                                     

Werkgeverschap                               6,2                                                        

Uiteraard willen we deze Klimmendaalbrede cijfers graag verbeteren. Eind 2017 is daarom een verbetertraject gestart, dat op dit moment wordt geïmplementeerd in de organisatie. In 2019 zal de volgende meting van medewerkerstevredenheid plaatsvinden.


Score

Bijgewerkt: 20-06-2018

Rapportcijfer tevreden medewerkers

Medewerkers geven Klimmendaal in 2017 het cijfer 6,6. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de tevredenheid van medewerkers over het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling van het ziekenhuis.

2014
  • 7,6
2017
  • 6,6
  • 1 Klimmendaal