Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Vallen

Revalidatie

Hoe vaak vallen patiënten tijdens de revalidatie?

Een val kan nare gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om vallen zo veel mogelijk te voorkomen. Revalidatiecentra en ziekenhuizen houden bij hoe vaak patiënten vallen tijdens de revalidatie.

Vooral als je oefeningen doet, heb je meer kans om te vallen. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen doen er alles aan om een val tijdens de revalidatie te voorkomen.

Bij kinderen ligt dit iets anders. Ook daar proberen behandelaars vallen te voorkomen, maar in een spel en in het opgroeien leren kinderen soms letterlijk door vallen en opstaan. Kinderen zijn daarom niet meegenomen in deze cijfers.


Lees de toelichting van Vogellanden

Revalidatie gaat met vallen en opstaan. Vogellanden streeft naar eigen regie bij de cliënt. Onder begeleiding en met behulp van coaching zoeken cliënten grenzen op. Zo ontwikkelen de cliënten zich en leren leven met hun beperking(en). Veiligheid van onze cliënten is daarbij van groot belang. Er zijn duidelijke afspraken, die goed gevolgd worden, ter voorkoming van ongewenste valpartijen.

De registratie van valpartijen wordt goed bijgehouden en, zo nodig, worden de registraties geanalyseerd om er van te leren. 

.


Score

Bijgewerkt: 23-07-2019

Vallen

In 2018 heeft 2,3% van de patiënten in Vogellanden een valincident gehad.

2017
  • 1,8%
  • 1,5%
 
2018
  • 2,3%
  • 1,0%
  • 1 Vogellanden
  • 2 Landelijk gemiddelde
Bron: Transparantiekalender (Zorgsinstituut Nederland)