Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Tevredenheid van medewerkers

Revalidatie

Hoe tevreden zijn medewerkers over de revalidatieafdeling van Vogellanden?

Tevreden medewerkers zijn belangrijk voor patiënten. Ze zijn meer betrokken bij hun werk en zorgen beter voor patiënten. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen vragen daarom regelmatig aan medewerkers of ze tevreden zijn. Dit doen zij door een rapportcijfer te geven.

Op basis van deze metingen zien revalidatiecentra en ziekenhuizen ook of afdelingen goed functioneren. Alle uitkomsten gebruikt de zorginstelling om het beleid bij te stellen.

Ieder revalidatiecentrum of ziekenhuis bepaalt zelf hoe vaak ze de tevredenheid van medewerkers onderzoekt. Het onderzoek kan de instelling zelf doen of uitbesteden aan een onderzoeksbureau.

Het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling kan de tevredenheid van medewerkers verhogen. Bijvoorbeeld door medewerkers meer waardering te geven of het werk anders te organiseren, waardoor medewerkers meer plezier in hun werk hebben.


Lees de toelichting van Vogellanden

Het medewerkers tevredenheidonderzoek van 2016 heeft ons laten zien dat we het goed doen als werkgever. We scoren beter op thema's die voor ons belangrijk zijn en daar zijn we heel tevreden over. We weten ook welke thema's extra aandacht nodig hebben. Deze thema's krijgen de komende tijd extra aandacht. Ook voor goed werkgeverschap geldt; we willen het ongewoon goed doen.


Score

Bijgewerkt: 11-07-2018

Rapportcijfer tevreden medewerkers

Medewerkers geven Vogellanden in 2016 het cijfer 7,4. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de tevredenheid van medewerkers over het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling van het ziekenhuis.

2014
  • 7,2
2016
  • 7,4
  • 1 Vogellanden
Bron
2014 effectory
2016 effectory