Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Tevredenheid van medewerkers

Revalidatie

Hoe tevreden zijn medewerkers over de revalidatieafdeling van Basalt?

Tevreden medewerkers zijn belangrijk voor patiënten. Ze zijn meer betrokken bij hun werk en zorgen beter voor patiënten. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen vragen daarom regelmatig aan medewerkers of ze tevreden zijn. Dit doen zij door een rapportcijfer te geven.

Op basis van deze metingen zien revalidatiecentra en ziekenhuizen ook of afdelingen goed functioneren. Alle uitkomsten gebruikt de zorginstelling om het beleid bij te stellen.

Ieder revalidatiecentrum of ziekenhuis bepaalt zelf hoe vaak ze de tevredenheid van medewerkers onderzoekt. Het onderzoek kan de instelling zelf doen of uitbesteden aan een onderzoeksbureau.

Het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling kan de tevredenheid van medewerkers verhogen. Bijvoorbeeld door medewerkers meer waardering te geven of het werk anders te organiseren, waardoor medewerkers meer plezier in hun werk hebben.


Lees de toelichting van Basalt

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek zal in 2020 uitgevoerd gaan worden, 1 jaar na de fusie. Op die manier kunnen wij een goede evaluatie (meting) te doen. Zo wordt inzicht verkregen in de sterke en verbeterpunten om vervolgens een op maat gemaakt plan per team/locatie en organisatieniveau te maken en de tevredenheid op een hoger plan te brengen.

De tevredenheid van medewerkers staat standaard op de agenda van ieder jaargesprek tussen medewerker en leidinggevende.


Score

Bijgewerkt: 29-08-2019

Deze gegevens zijn niet beschikbaar. In de toelichting van het revalidatiecentrum vind je meer informatie.