Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Behandeling revalidatiearts

Revalidatie

Behandeling revalidatiearts

Tijdens de revalidatiebehandeling is het belangrijk dat er een goed contact is met de revalidatiearts. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen vragen regelmatig aan patiënten wat ze vinden van de zorg en dienstverlening. Hierbij vragen ze ook naar de ervaring met de revalidatiearts.

Behandeling door de arts
Het is het belangrijk dat je je serieus genomen voelt door je revalidatiearts, en dat hij alles begrijpelijk uitlegt. Zo kun je samen behandeldoelen opstellen die passen bij jouw wensen en behoeften. Je kunt zelf hier zelf ook bij helpen. Schrijf bijvoorbeeld de vragen op die je wilt stellen, en vraag of er iemand met je mee gaat naar een gesprek.

Ook de samenwerking binnen het behandelteam speelt een rol bij een goede behandeling. Zijn alle artsen, verpleegkundigen en andere specialisten goed op elkaar ingespeeld?


Lees de toelichting van Basalt

Wij hebben geen cijfers beschikbaar van 2018. Op dit moment verbeteren we de registratie, zodat we verwachten over het volgend jaar wel cijfers te kunnen rapporteren voor Basalt HMC Westeinde.

We steken veel energie in ‘samen beslissen’. Dat betekent dat iedere patiënt samen met het behandelteam beslist over welke zorg het beste bij u past.

Daarnaast geven patiënten die bij Sophia Revalidatie Westeinde revalideren een goede waardering voor de begrijpelijke en toegankelijke wijze waarop de revalidatiearts en het behandelteam communiceren.

 

 


Score

Bijgewerkt: 29-08-2019