Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Keurmerken

Revalidatie

Welke keurmerken heeft Klimmendaal Arnhem Rijnstate met betrekking tot revalidatie?

Met een keurmerk laat een revalidatiecentrum of ziekenhuis zien dat het aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Soms heeft een zorginstelling een bepaald keurmerk niet, terwijl het de zorg waarom het gaat wel levert. Dat wil niet automatisch zeggen dat de kwaliteit onder de maat is. Zorginstellingen maken soms andere keuzes omdat het behalen van een keurmerk tijd en geld kost.

Er zijn keurmerken, accreditaties en certificaten voor de behandeling en voor de dienstverlening aan patiënten. Keurmerken worden vaak gegeven door patiëntenverenigingen, door zorgverzekeraars of door onafhankelijke certificerende instellingen. Hoe lang een keurmerk geldig is, verschilt per keurmerk. Daarna moet het revalidatiecentrum of de ziekenhuisafdeling opnieuw laten zien dat ze aan de eisen voldoet.


Lees de toelichting van Klimmendaal Arnhem Rijnstate

Kwaliteit en veiligheid zijn voor Klimmendaal belangrijke thema’s. Klimmendaal Arnhem Rijnstate is gecertificeerd voor het Kwaliteits- (HKZ) en Veiligheidsmanagementsysteem (VMS). Dit geeft aan dat we structureel werken aan kwaliteit en het verminderen en voorkomen van risico’s voor onze patiënten.

Hiermee tonen we al een aantal jaren aan een revalidatiecentrum te zijn dat intern de zaken goed op orde heeft, de patiënt centraal stelt en voortdurend en systematisch werkt aan verbetering van het zorgaanbod in een veilige werkomgeving.


Score

Bijgewerkt: 17-07-2017

Uitgelichte keurmerken

Alle keurmerken en accreditaties die het revalidatiecentrum heeft met betrekking tot revalidatie: