Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Wachttijden polikliniek

Revalidatie

Hoe snel kun je terecht in Heliomare?

Op de website van het revalidatiecentrum of het ziekenhuis kun je per maand zien wat de actuele wachttijd is voor revalidatie. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen tonen de wachttijden voor de eerste afspraak en voor de start van de behandeling in de polikliniek.

Eerste afspraak
De revalidatiecentra en ziekenhuizen hebben afgesproken dat je binnen vier weken een eerste een afspraak op de polikliniek moet hebben.

Start behandeling in de polikliniek
Na de eerste afspraak mag het niet langer dan zes weken duren voor een poliklinische behandeling start.


Lees de toelichting van Heliomare

Behandelprogramma Chronische Pijn

Voor onze doelgroep Chronische pijn hebben we een behandelprogramma ontwikkeld, waarbij de patienten eerst voor een consult bij de arts komen. Een week later gezien worden door ons onderzoekteam, bestaande uit een fysiotherapeut, maatschappelijk werker en een psycholoog. Zij besluiten na deze dag met de patient welk behandelprogramma het meest geschikt is.

De start van de behandeling volgt gemiddeld 6 tot 8 weken na het onderzoek. Er is een wachttijd na het onderzoek, omdat we een programma op maat aanbieden.

Voor de klinische behandelingen is de wachttijd vaak langer, omdat we een beperkt aantal bedden beschikbaar hebben voor klinische pijnrevalidatie.

 


Score

Bijgewerkt: 10-07-2018

Klik op onderstaande link voor de actuele wachttijden van Heliomare. Hier vind je de wachttijden per behandelvorm.

Actuele wachttijden
Wachttijden polikliniek