Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Tevredenheid van medewerkers

Revalidatie

Hoe tevreden zijn medewerkers over de revalidatieafdeling van het UMCG Centrum voor Revalidatie?

Tevreden medewerkers zijn belangrijk voor patiënten. Ze zijn meer betrokken bij hun werk en zorgen beter voor patiënten. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen vragen daarom regelmatig aan medewerkers of ze tevreden zijn. Dit doen zij door een rapportcijfer te geven.

Op basis van deze metingen zien revalidatiecentra en ziekenhuizen ook of afdelingen goed functioneren. Alle uitkomsten gebruikt de zorginstelling om het beleid bij te stellen.

Ieder revalidatiecentrum of ziekenhuis bepaalt zelf hoe vaak ze de tevredenheid van medewerkers onderzoekt. Het onderzoek kan de instelling zelf doen of uitbesteden aan een onderzoeksbureau.

Het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling kan de tevredenheid van medewerkers verhogen. Bijvoorbeeld door medewerkers meer waardering te geven of het werk anders te organiseren, waardoor medewerkers meer plezier in hun werk hebben.


Lees de toelichting van het UMCG Centrum voor Revalidatie

Het UMCG werkt vanuit de volgende waarden:
Samenwerken, Veilig, Betrokken, Betrouwbaar en Respectvol.

Het UMCG heeft diverse manieren om de tevredenheid van medewerkers vast te stellen. Hier zit geen methode bij die leidt tot een rapportcijfer dat hier gepubliceerd zou kunnen worden. Wat belangrijk is: de tevredenheid van medewerkers van het Centrum voor Revalidatie is hoog.


Score

Bijgewerkt: 20-07-2018

Rapportcijfer tevreden medewerkers

Medewerkers geven het UMCG Centrum voor Revalidatie in 2012 het cijfer 7,0. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de tevredenheid van medewerkers over het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling van het ziekenhuis.

2008
  • 7,3
2012
  • 7,0
  • 1 UMCG Centrum voor Revalidatie
Bron
2008 medewerkersonderzoek | e-factory
2012 medewerkersonderzoek | e-factory