Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Vallen

Revalidatie

Hoe vaak vallen patiënten tijdens de revalidatie?

Een val kan nare gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om vallen zo veel mogelijk te voorkomen. Revalidatiecentra en ziekenhuizen houden bij hoe vaak patiënten vallen tijdens de revalidatie.

Vooral als je oefeningen doet, heb je meer kans om te vallen. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen doen er alles aan om een val tijdens de revalidatie te voorkomen.

Bij kinderen ligt dit iets anders. Ook daar proberen behandelaars vallen te voorkomen, maar in een spel en in het opgroeien leren kinderen soms letterlijk door vallen en opstaan. Kinderen zijn daarom niet meegenomen in deze cijfers.


Lees de toelichting van De Hoogstraat Revalidatie

In De Hoogstraat is een grote bereidheid bij medewerkers om incidenten te melden, zo ook valincidenten. Zij realiseren zich dat je van meldingen kunt leren, en het ons de mogelijkheid geeft trends te ontdekken. Ten aanzien van vallen heeft dit in 2017 geleid tot een nieuw valpreventiebeleid voor de neuroafdelingen, waardoor ...

er meer aandacht voor scholing en training is bij zowel medewerkers als revalidanten. Ook de communicatie over de risico's is aangescherpt en heeft een vaste plek gekregen in de diverse overleggen. Het beleid wordt verder doorgezet naar de overige afdelingen.

 

 

 


Score

Bijgewerkt: 25-06-2018

Vallen

In 2017 heeft 7,4% van de patiënten in De Hoogstraat Revalidatie een valincident gehad.

2016
  • 8,3%
  • 2,3%
 
2017
  • 7,4%
  • 1,5%
  • 1 De Hoogstraat Revalidatie
  • 2 Landelijk gemiddelde
Bron: Transparantiekalender (Zorgsinstituut Nederland)