Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Tevredenheid van medewerkers

Revalidatie

Hoe tevreden zijn medewerkers over de revalidatieafdeling van De Hoogstraat Revalidatie?

Tevreden medewerkers zijn belangrijk voor patiënten. Ze zijn meer betrokken bij hun werk en zorgen beter voor patiënten. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen vragen daarom regelmatig aan medewerkers of ze tevreden zijn. Dit doen zij door een rapportcijfer te geven.

Op basis van deze metingen zien revalidatiecentra en ziekenhuizen ook of afdelingen goed functioneren. Alle uitkomsten gebruikt de zorginstelling om het beleid bij te stellen.

Ieder revalidatiecentrum of ziekenhuis bepaalt zelf hoe vaak ze de tevredenheid van medewerkers onderzoekt. Het onderzoek kan de instelling zelf doen of uitbesteden aan een onderzoeksbureau.

Het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling kan de tevredenheid van medewerkers verhogen. Bijvoorbeeld door medewerkers meer waardering te geven of het werk anders te organiseren, waardoor medewerkers meer plezier in hun werk hebben.


Lees de toelichting van De Hoogstraat Revalidatie

In 2017 hebben we geen tevredenheidsmeting gedaan omdat onze aandacht is uitgegaan naar een groot ander medewerkersonderzoek, gericht op de bedrijfscultuur (soft control). Dit laat zich niet expliciet vertalen naar een cijfer over tevredenheid. Uit exitgesprekken en jaargesprekken blijkt geen verandering in tevredenheid van de medewerkers ten opzichte van andere jaren.


Score

Bijgewerkt: 19-06-2018

Rapportcijfer tevreden medewerkers

Medewerkers geven De Hoogstraat Revalidatie in 2016 het cijfer 7,0. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de tevredenheid van medewerkers over het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling van het ziekenhuis.

2015
  • 7,0
2016
  • 7,0
  • 1 De Hoogstraat Revalidatie
Bron
2015 mini meter, eigen instrument
2016 mini meter, eigen instrument