Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Vallen

Revalidatie

Hoe vaak vallen patiënten tijdens de revalidatie?

Een val kan nare gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om vallen zo veel mogelijk te voorkomen. Revalidatiecentra en ziekenhuizen houden bij hoe vaak patiënten vallen tijdens de revalidatie.

Vooral als je oefeningen doet, heb je meer kans om te vallen. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen doen er alles aan om een val tijdens de revalidatie te voorkomen.

Bij kinderen ligt dit iets anders. Ook daar proberen behandelaars vallen te voorkomen, maar in een spel en in het opgroeien leren kinderen soms letterlijk door vallen en opstaan. Kinderen zijn daarom niet meegenomen in deze cijfers.


Lees de toelichting van Merem Medische Revalidatie

De reden dat onze Valincidentie score hoger is dan gemiddeld komt door onze positieve meldingscultuur. Merem creëert een omgeving waarin medewerkers zich vrij voelen zoveel mogelijk ‘(bijna) incidenten’ te melden.

De positieve meldingscultuur en de brede formulering van ‘(bijna) incidenten’  heeft als resultaat dat medewerkers veel verschillende soorten valincidenten melden. Ook wanneer het vallen onder begeleiding of tijdens een behandeling gebeurd. Dit stimuleren wij dan ook al organisatie. 

Ben jij ook tevreden over Merem Medische Revalidatie? Help dan anderen door een recensie te schrijven op Zorgkaart.nl, zie onderstaande link.


Score

Bijgewerkt: 29-07-2019

Vallen

In 2018 heeft 1,3% van de patiënten in Merem Medische Revalidatie een valincident gehad.

2017
  • 1,8%
  • 1,5%
 
2018
  • 1,3%
  • 1,0%
  • 1 Merem Medische Revalidatie
  • 2 Landelijk gemiddelde
Bron: Transparantiekalender (Zorgsinstituut Nederland)