Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Hersenletsel na ongeval

Revalidatie

Hoeveel patiënten met hersenletsel na een ongeval gaan weer zelfstandig wonen?

Hersenletsel door een ongeval (traumatisch hersenletsel) is een veel voorkomende aandoening. De meeste patiënten die met hersenletsel op de spoedeisende hulp in een ziekenhuis komen hebben licht letsel (hersenschudding), maar een deel heeft een middelzwaar tot ernstig hersenletsel (hersenkneuzing) en wordt opgenomen. Door hersenletsel kunnen er verschillende problemen ontstaan. Welke en hoeveel problemen dat zijn, verschilt per persoon. Een revalidatiecentrum helpt patiënten met ernstig hersenletsel na een ongeval om weer zelfstandig te worden. Tijdens de behandeling kijkt de zorginstelling of je na de revalidatie weer zelfstandig kan wonen, dat wil zeggen: in je eigen woning of in een aangepaste woning.

Of je weer zelfstandig kan gaan wonen met of zonder hulp en hulpmiddelen, heeft onder andere te maken met de diagnose en de ernst van de beperkingen. De revalidatiecentra houden voor patiënten met hersenletsel na ongeval bij of ze weer zelfstandig gaan wonen.

Niet alle patiënten kunnen na de revalidatie zelfstandig gaan wonen. Sommige patiënten gaan naar een vorm van begeleid wonen of blijvend naar een verpleeghuis.


Lees de toelichting van Merem Medische Revalidatie

Onze locatie in Lelystad behandelt geen mensen met hersenletsel na een ongeval. Voor behandeling bij hersenletsel na een ongeval kan je terecht bij onze locatie in Hilversum. Onderstaande link verwijst naar kwaliteitsvenster van onze locatie in Hilversum.

Kwaliteitsvenster Hilversum - Merem Medische Revalidatie

Hersenletsel na ongeval - Merem Medische Revalidatie


Score

Bijgewerkt: 29-07-2019

Deze gegevens zijn niet beschikbaar. In de toelichting van het revalidatiecentrum vind je meer informatie.