Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Tevredenheid van medewerkers

Revalidatie

Hoe tevreden zijn medewerkers over de revalidatieafdeling van Reade Revalidatie, locatie Overtoom?

Tevreden medewerkers zijn belangrijk voor patiënten. Ze zijn meer betrokken bij hun werk en zorgen beter voor patiënten. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen vragen daarom regelmatig aan medewerkers of ze tevreden zijn. Dit doen zij door een rapportcijfer te geven.

Op basis van deze metingen zien revalidatiecentra en ziekenhuizen ook of afdelingen goed functioneren. Alle uitkomsten gebruikt de zorginstelling om het beleid bij te stellen.

Ieder revalidatiecentrum of ziekenhuis bepaalt zelf hoe vaak ze de tevredenheid van medewerkers onderzoekt. Het onderzoek kan de instelling zelf doen of uitbesteden aan een onderzoeksbureau.

Het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling kan de tevredenheid van medewerkers verhogen. Bijvoorbeeld door medewerkers meer waardering te geven of het werk anders te organiseren, waardoor medewerkers meer plezier in hun werk hebben.


Lees de toelichting van Reade Revalidatie, locatie Overtoom

Reade heeft in 2016 de WerkVermogensMonitor onder haar medewerkers uitgezet; een personeelsenquête waarin gezondheid en werkvermogen van de medewerkers centraal staan. In deze enquête zijn vragen over werkbeleving, werktempo- en hoeveelheid, zelfstandigheid in het werk, arbeidsomstandigheden, leiderschap, werk-privébalans en leefstijl gesteld.

De medewerkers hebben hun werkvermogen met een hoog gemiddelde beoordeeld: Het resultaat is positief: 88,8% scoort een goed/uitstekend werkvermogen, boven het branchegemiddelde. Aandachtspunten zoals bijvoorbeeld fysieke belasting, werkdruk en werk-privé balans worden in de organisatie opgepakt en met concrete maatregelen meegenomen in het vitaliteitsbeleid.
 

 


Score

Bijgewerkt: 23-08-2019

Rapportcijfer tevreden medewerkers

Medewerkers geven Reade Revalidatie, locatie Overtoom in 2016 het cijfer 7,0. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de tevredenheid van medewerkers over het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling van het ziekenhuis.

2016
  • 7,0
  • 1 Reade Revalidatie, locatie Overtoom
Bron
2016 WerkVermogensMonitor Preventned