Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Behandeling revalidatiearts

Revalidatie

Behandeling revalidatiearts

Tijdens de revalidatiebehandeling is het belangrijk dat er een goed contact is met de revalidatiearts. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen vragen regelmatig aan patiënten wat ze vinden van de zorg en dienstverlening. Hierbij vragen ze ook naar de ervaring met de revalidatiearts.

Behandeling door de arts
Het is het belangrijk dat je je serieus genomen voelt door je revalidatiearts, en dat hij alles begrijpelijk uitlegt. Zo kun je samen behandeldoelen opstellen die passen bij jouw wensen en behoeften. Je kunt zelf hier zelf ook bij helpen. Schrijf bijvoorbeeld de vragen op die je wilt stellen, en vraag of er iemand met je mee gaat naar een gesprek.

Ook de samenwerking binnen het behandelteam speelt een rol bij een goede behandeling. Zijn alle artsen, verpleegkundigen en andere specialisten goed op elkaar ingespeeld?


Lees de toelichting van Reade Revalidatie, locatie Overtoom

Reade Revalidatie, locatie Overtoom krijgt van haar cliënten een gemiddeld rapportcijfer van 9.0 op de vraag: "Nam u (revalidatie)arts u serieus?".

Daarnaast krijgt Reade Revalidatie, locatie Overtoom een 8.9 als gemiddeld rapportcijfer op de vraag: "Was de arts begrijpelijk in zijn/haar uitleg?" en een 8.9 op de vraag: "Heeft u het gevoel de uw behandelteam goed op elkaar is ingespeeld?". Ook geeft 96% van de cliënten aan dat er afspraken zijn gemaakt over de te behalen doelen.


Score

Bijgewerkt: 23-08-2019