Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Over het Kwaliteitsvenster Revalidatie

Wat is het Kwaliteitsvenster Revalidatie?

Revalidatiecentra en -afdelingen in Nederland willen open zijn over hun kwaliteit van zorg. Daarom hebben zij in het voorjaar van 2014 het Kwaliteitsvenster ontwikkeld, voor patiënten en andere geïnteresseerden. Het Kwaliteitsvenster Revalidatie bevat informatie over kwaliteit van revalidatie.

Het Kwaliteitsvenster Revalidatie bestaat uit onderwerpen die iets zeggen over de kwaliteit van zorg van een revalidatiecentrum of -afdeling. Patiënten kunnen in één oogopslag zien hoe hun zorginstelling scoort op een bepaald onderwerp ten opzichte van een eerdere jaren, een landelijke gemiddelde en/of de norm. Revalidatie-aanbieders geven zelf een toelichting op de score. Waarom scoort de instelling beter of slechter dan het gemiddelde? En wat doet de instelling om de resultaten te verbeteren?

De cijfers die worden gepubliceerd zijn betrouwbaar, omdat alleen cijfers worden gepubliceerd die revalidatiecentra en -afdelingen aanleveren aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland.

Deelnemende zorginstellingen

Op deze website staat een overzicht van alle Kwaliteitsvensters. Je kunt zoeken op instellingsnaam, plaats of door op de landkaart te klikken. Daarnaast kun je het Kwaliteitsvenster vinden op de website van de revalidatie-aanbieder.

Wil je meer weten? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Voor overige vragen over het Kwaliteitsvenster kun je contact opnemen met de afdeling communicatie van de NVZ via kwaliteitsvenster@nvz-ziekenhuizen.nl.